Relaksirajuće glazbeno iscjeljivanje

Transpersonalna glazbena terapija je glazbeno/zvučno iscjeljivanje koje integrira meditativnu i duhovnu glazbu sa iscjeljujućim frekvencijama, mantranje i meditacijske tehnike sa ciljem iscjeljivanja i/ili dostizanja viših stanja svijesti.

Ona nadilazi (transcendira) konvencionalnu muzikoterapiju. Koristi iscjeljujuće zvukove i meditacijsku glazbu kao sredstvo za premošćivanje emocionalne, duhovne i energetske dimenzije čovjeka koje olakšava pristup promijenjenim stanjima svijesti i Višem Ja (ili Sebstvu).

Više o tome pročitajte OVDJE.

Solfeggio frekvencije

Solfeggio frekvencije predstavljaju drevni tonalni skup frekvencija koje su se koristile u gregorijanskim napjevima, a vjeruje se da imaju duboki duhovni i iscjeljujući utjecaj na tijelo i um. Postoji šest osnovnih frekvencija, a svaka od njih se povezuje s određenim iscjeljujućim svojstvima i energetskim centrima (čakrama) u tijelu. Ove frekvencije su: 396 Hz, 417 Hz, 528 Hz, 639 Hz, 741 Hz i 852 Hz. Mnogi terapeuti i duhovni praktikanti koriste ove tonove kao alat za meditaciju, iscjeljivanje i osobni razvoj. Solfeggio frekvencije nude mogućnost usklađivanja s univerzalnim vibracijama, pružajući duboku unutarnju harmoniju i ravnotežu.

Solfeggio su drevne frekvencije zvuka koje su se koristile u Gregorijanskim napjevima, poput veličanstvene himne svetom Ivanu Krstitelju, koje daje duhovne blagoslove prilikom harmoničnog pjevanja većeg broja produhovljenih ljudi.

Ut queant laxis

Resonare fibris

Mira gestorum

Famuli tuorum

Solve polluti

Labii reatum

Sancte Iohannes

Doslovan prijevod s latinskog glasi:

Da uzmognemo zanosnom ti pjesmom

Čudesna djela pravo otpjevati,

Izbriši grijeh nam s usta okaljanih,

Ivane sveti!

Vođen mističnim iskustvom, Dr. Joseph S. Puleo ponovno je pronašao šest originalnih frekvencija zvuka u Bibliji:

UT – 396 Hz – 1.čakra – oslobađanje krivnje, straha i tuge – pročišćava i uzemljuje

RE – 417 Hz – 2.čakra – razrješavanje situacija i stvaranje promjene – pomaže nam u otpuštanju podsvjesnih blokada i ponovnom povezivanju sa Izvorom

MI – 528 Hz – 3.čakra – transformacija i čuda (popravak DNK) – frekvencija ljubavi koja otvara srce, iscjeljuje srčanu čakru, donosi mir, radost i harmoniju. NASA-ini znanstvenici su otkrili na 528 Hz rezonira u središtu Sunca. Sunčeve zrake, duga, cvijeće, trava i pčele vibriraju na ovoj frekvenciji.

FA – 639 Hz – 4.čakra – povezivanje i rješavanje problema u odnosima – pomaže u stvaranju pozitivne energije te u povezivanju sa srodnim dušama.

SOL – 741 Hz – 5.čakra – buđenje intuicije – detoksikacija i čišćenje od negativne energije, iscjeljenje.

LA – 852 Hz – 6.čakra – povratak duhovnom redu – povezivanje sa Višim Ja i unutarnjom snagom, pomaže u oslobađanju od straha i briga. Nosi u sebi princip Svjetla.

Naknadna istraživanja otkrila su i dodatne frekvencije, od kojih se najviše preporučuju slijedeće tri:

963 Hz – 7.čakra – povratak Jedinstvu, frekvencija Boga i manifestiranja – sedmi nivo postojanja, sedmo stanje svijesti. Aktivira epifizu.

285 Hz – pomaže u regeneraciji tkiva, pomlađuje i energizira tijelo.

174 Hz – pomaže u smanjenje boli i pruža osjećaj sigurnosti.

Više iscjeljujuće glazbe možete poslušati na YouTube kanalima:

Healing Zen Garden

Centar Zdravlja Harmonija

Your Angel Fairy

432Hz Frekvencija: Put ka prirodnom iscjeljenju

Frekvencija od 432Hz poznata je kao "univerzalna frekvencija" ili "ton prirode", a vjeruje se da je duboko povezana s harmonijom univerzuma. Njeno porijeklo može se pratiti kroz različite kulture i civilizacije koje su intuitivno koristile ovu frekvenciju za meditaciju, liječenje i duhovnu praksu.

Za razliku od standardno podešenih 440Hz, 432Hz je usklađena s ritmom Zemlje i kozmičkim ciklusima. Mnogi tvrde da slušanje glazbe podešene na 432Hz može potaknuti dublju relaksaciju, povećati mentalnu jasnoću i pridonijeti ukupnom emocionalnom i fizičkom blagostanju.

Uz iscjeljujuće svojstvo koje ova frekvencija nosi, ona također potiče osjećaj povezanosti s prirodom, univerzumom i dubljim aspektima sebe. Pozivamo vas da iskusite moć 432Hz i dopustite da vas njezine vibracije vode na put samospoznaje i iscjeljenja.

Schumanova rezonanca: Zemljina pulsacija iscjeljenja

Schumanova frekvencija, često nazivana i "Zemljinim pulsom", odnosi se na osnovnu rezonanciju Zemljine elektromagnetske polja koja oscilira na približno 7.83Hz. Ova frekvencija nije samo mjerljiva vibracija, već je suptilna i vitalna sila koja omogućuje život na našem planetu.

Ova prirodna frekvencija, koju je prvi puta identificirao i matematički opisao njemački znanstvenik Winfried Otto Schumann 1950-ih, igra ključnu ulogu u zdravlju i dobrobiti svih živih bića. Vjeruje se da je usklađivanje s Schumanovom frekvencijom ključno za optimalno funkcioniranje tijela, uma i duha.

Slušanje i meditiranje uz Schumanovu frekvenciju može pomoći u smanjenju stresa, poboljšanju koncentracije, povećanju vitalnosti i promociji duboke unutarnje ravnoteže. Pozivamo vas da se povežete s ovom zemaljskom vibracijom i dozvolite da vas njezina harmonija vodi prema prirodnom iscjeljenju i unutarnjem miru.

Tesla i tajna 3-6-9 frekvencije

Nikola Tesla, genijalni znanstvenik i izumitelj, jednom je izjavio: "Ako biste znali tajnu svemira, mislite u terminima energije, frekvencije i vibracija." Posebno je istaknuo brojeve 3, 6 i 9, sugerirajući da oni nose ključ prema dubljem razumijevanju svemira.

Iako konkretna "Teslina 3-6-9 frekvencija" nije široko prepoznata u standardnoj znanstvenoj literaturi, mnogi entuzijasti i istraživači duhovnih teorija vjeruju da ova brojčana kombinacija može imati posebne vibracijske i energetske kvalitete.

Povezivanje s ovim frekvencijama, bilo kroz meditaciju, glazbu ili druge tehnike, može pružiti osjećaj skladanja s univerzalnim zakonima, poboljšane intuicije i dubljeg razumijevanja skrivenih sila koje oblikuju naš svemir.

Binauralni Zvukovi: Putovanje Uma Kroz Frekvencije

Binauralni zvukovi predstavljaju revolucionarnu tehniku u svijetu zvuka i meditacije. Radi se o posebno kreiranim audio zapisima koji koriste dvije blago različite frekvencije, koje se prezentiraju svakom uhu zasebno. Kada se ove frekvencije susretnu u mozgu, stvara se treća "virtuelna" frekvencija koja je zapravo razlika između dviju osnovnih.

Ova metoda je postala izuzetno popularna zbog brojnih blagodati koje pruža: od duboke relaksacije, preko poticanja kreativnosti, do poboljšanja koncentracije i kvalitete sna. Binauralni zvukovi mogu pomoći u smanjenju stresa, ublažavanju simptoma anksioznosti i poticanju dubokih stanja meditativne svijesti.

Bez obzira jeste li iskusni meditator ili tek početnik u svijetu zvuka, binauralni tonovi nude nevjerojatnu priliku za uranjanje u svijet unutarnjeg mira i spoznaje. Pozivamo vas da otkrijete moć binauralnih zvukova i dopustite da vas njihove vibracije vode na nezaboravno putovanje kroz dimenzije uma.

  • Alfa valovi (8-14 Hz): Potiču opuštanje, mentalnu jasnoću i smanjuju stres. Idealni za meditaciju i poticanje kreativnosti.

  • Theta valovi (4-8 Hz): Potiču duboku meditaciju, snove i intuiciju. Pomažu u emocionalnom iscjeljenju i oslobađanju podsvjesnih blokada.

  • Delta valovi (0.1-4 Hz): Povezani s dubokim snom i regeneracijom. Pomažu u fizičkom iscjeljenju i obnovi tijela.