Centar Zdravlja Harmonija

Terapeutsko-umjetnička neprofitna organizacija koja djeluje od 2006. godine. Ona je centar za transpersonalnu psihologiju, hipnoterapiju, iscjeljivanje, umjetničko izražavanje, zaštitu zdravlja, okoliša i crvenih vjeverica.

Sve naše aktivnosti i usluge međusobno su povezane i integrirane u jednu cjelinu. Glavni cilj svih naših djelatnosti je poboljšanje kvalitete življenja naših korisnika i klijenata. Naši programi osmišljeni su s namjerom poduke pojedinca o podizanju i širenju svijesti, o svjesnom i aktivnom stvaranju svog zdravlja, sreće i kvalitete življenja u cijelosti, te o preuzimanju odgovornosti za vlastiti život i osvješćivanja važnosti života u skladu sa prirodom te čuvanje njezinih resursa i stanovnika. Osim toga, posebno smo posvećeni zaštiti crvenih vjeverica i ekološkoj osviještenosti. Volonterski brinemo o više od 50 vjeverica koje nastanjuju prekrasno područje u Poreču u Galijotu i Bellevue-u, a osnovni su nam ciljevi njihova sigurnost i udobnost te promicanje svijesti o potrebi za pravilnim odnosom prema malim životinjama.

Kroz edukaciju želimo javnosti podići svijest o važnosti poštovanja prirodnog okoliša vjeverica te o potrebi za suosjećanjem prema divljim životinjama. Aktivno brinemo o njihovoj dobrobiti, osiguravajući im dovoljno hrane i vode te pravovremene veterinarske skrbi kad je ona nužna. Predanost njihovoj zaštiti potiče nas da se i sami neprekidno educiramo o njihovim potrebama.

Radimo na očuvanju ravnoteže između čovjeka i prirode, uz nadu da ćemo i druge inspirirati da nam se pridruže u našoj misiji brige i zaštite vjeverica, kako bi i buduće generacije mogle uživati u njihovom društvu na području cijeloga grada.

Centar Zdravlja Harmonija

Ivana Matetića Ronjgova 6

52440 Poreč

OIB: 73413682747

MB: 02116502

RNO: 0119167

IBAN: HR6823400091110237143

Kontakt: centar.zdravlja.harmonija@gmail.com

Prof. Ljubomir Tomljenović Učitelj yoge i Atlas terapeut

O nama

Nataša Jakšić, dipl. filozof Astrološka savjetnica

Dr.med. Čila Kiralj Savjetnica o zdravlju

Vaidya dr. Adwait Tripathi Ayurvedski liječnik

Ivana Isabella Grdić Plesna umjetnica i pjevačica

Conny Petö Đeneš, SAC Dip, CHt Osnivačica i voditeljica udruge

Draženko Požarić Voditelj sekcije za vjeverice

Zašto nebeska harmonija?

Riječ harmonija grčkog je porijekla i znači sporazum. Ona se odnosi na način spajanja i uravnoteživanja suprotnosti (različitosti). U starih grka taj se pojam najviše odnosio na harmoniju cijelog kozmosa – nebesku harmoniju. Oni su kroz glazbu, kroz odnos suzvučnih tonova sagledavali kozmičku harmoniju.

Život u harmoniji znači život u skladu i ravnoteži:

· Homeostaza – stanje ravnoteže unutar stanica. Ona nastoji da uspostavi narušeni sklad mehanizmom povratne sprege (feed back), uz pomoć vegetativnog živčanog sustava, koji automatski, bez svjesne namjere, regulira sve veće poremećaje ravnoteže u somatskim i psihičkim procesima.

· Ravnoteža duha i tijela – stanje sklada unutarnjeg bića i tijela.

· Ravnoteža srca i razuma – stanje sklada osjećaja i misli.

· Pojedinca i okoline – stanje sklada subjekta sa ljudima oko sebe, stanje socijalnog sklada.

· Čovjeka i prirode – stanje ekološke osviještenosti i usklađenosti.

· Čovjeka i svemira – stanje usklađenosti individualnog i kozmičkog.

"Nebeska Harmonija" se odnosi na usklađenost pojedinca sa svojim bićem, sa samim sobom, sa energijama unutar sebe i oko sebe, sa zakonima Prirode i sa cijelim Kozmosom. Energija zakona Prirode i Kozmosa nalazi se u nama u obliku naših misli, osjećaja, stavova, uvjerenja, doživljaja… i ona se kreće u skladu sa kozmičkim ritmovima.