Uto. lip 6th, 2023

Harmonija

Dobrodošli!

Riječ harmonija grčkog je porijekla i znači sporazum. Ona se odnosi na način spajanja i uravnoteživanja suprotnosti (različitosti). U starih grka taj se pojam najviše odnosio na harmoniju cijelog kozmosa – nebesku harmoniju. Oni su kroz glazbu, kroz odnos suzvučnih tonova sagledavali kozmičku harmoniju.

Život u harmoniji znači život u skladu i ravnoteži:

  • Homeostaza – stanje ravnoteže unutar stanica. Ona nastoji da uspostavi narušeni sklad mehanizmom povratne sprege (feed back), uz pomoć vegetativnog živčanog sustava, koji automatski, bez svjesne namjere, regulira sve veće poremećaje ravnoteže u somatskim i psihičkim procesima.
  • Ravnoteža duha i tijela – stanje sklada unutarnjeg bića i tijela.
  • Ravnoteža srca i razuma – stanje sklada osjećaja i misli.
  • Pojedinca i okoline – stanje sklada subjekta sa ljudima oko sebe, stanje socijalnog sklada.
  • Čovjeka i prirode –  stanje ekološke osviještenosti i usklađenosti.
  • Čovjeka i svemira – stanje usklađenosti individualnog i kozmičkog.

Nebeska Harmonija se odnosi na usklađenost pojedinca sa svojim bićem, sa samim sobom, sa energijama unutar sebe i oko sebe, sa zakonima Prirode i sa cijelim Kozmosom. Energija zakona Prirode i Kozmosa nalazi se u nama u obliku naših misli, osjećaja, stavova, uvjerenja, doživljaja… i ona se kreće u skladu sa kozmičkim ritmovima.

Centar Zdravlja Harmonija je terapeutsko-umjetnička neprofitna organizacija koja djeluje od 2006. godine. Ona je centar za transpersonalnu psihologiju, hipnoterapiju, iscjeljivanje, umjetničko izražavanje, zaštitu zdravlja, okoliša i crvenih vjeverica. Sve naše aktivnosti i usluge međusobno su povezane i integrirane u jednu cjelinu. Glavni cilj svih naših djelatnosti je poboljšanje kvalitete življenja naših korisnika i klijenata. Naši programi osmišljeni su s namjerom poduke pojedinca o podizanju i širenju svijesti, o svjesnom i aktivnom stvaranju svog zdravlja, sreće i kvalitete življenja u cijelosti, te o preuzimanju odgovornosti za vlastiti život i osvješćivanja važnosti života u skladu sa prirodom te čuvanje njezinih resursa i stanovnika.

Centar Zdravlja Harmonija
Ivana Matetića Ronjgova 6
52440 Poreč
OIB: 73413682747
IBAN: HR6823400091110237143

Više slika o našem radu možete vidjeti OVDJE!

Radimo pod licencama HUPED-a