Terapeutsko-umjetnički ples za žene

http://somadance.nebeska-harmonija.hr/

Naziv Somadance je kovanica od dvije riječi: Soma (sanskrt) = nektar blaženstva, i Dance (engleski) = ples. Soma je i drugo ime za Mjesec, ženski planet, a odnosni se na nježnost, brižnost, iscjeljivanje, davanje, univerzalnu ljubav, suosjećanje, stvaranje, intuiciju.

Somadance je čaroban, senzualan, spontan, terapeutsko-umjetničko-duhovni ples namijenjen ženama svih uzrasta, bez obzira na konstituciju i plesno iskustvo.

Ovaj ples osmišljen je za žene koje žele uživati u plesu i koje žele pronaći sebe u pokretu. Ples je iscjeljujući i kreativan, te potiče maštu.

Kroz ples otkrivamo sami sebe i neverbalno komuniciramo jedni sa drugima, a duboki i jaki osjećaji mnogo se lakše mogu pokazati, osjetiti i razumjeti na neverbalnoj razini. Kroz ples učimo što svjesnije neverbalno komunicirati, i na taj način brže i lakše se povezujemo sa svojom unutrašnjosti i drugim ljudima.

Somadance se bazira na elementima drevnog trbušnog plesa, a obuhvaća terapeutsku, umjetničku i duhovnu dimenziju plesa. U različitim stilovima ovog plesa, ove 3 dimenzije međusobno su isprepletene.

Željela sam prenijeti i izraziti svoj osobni plesni izričaj ujedinjujući drevni trbušni ples sa maštom!

Ovo nije plesna škola, u smislu učenja “koraka”; ovo je plesna “terapija” namijenjena izražavanju sebe kroz pokret – da, učimo plesnu tehniku kao osnovu, ali prvenstveno učimo izražavati svoje biće, svoje emocije i svoju ženstvenost…

Ovaj ples namijenjen je ženama koje žele produbiti svoju maštu i kroz ples ući u područje čarolije, gdje je sve moguće!

Za sve one koje barem na trenutak žele biti vile, sirene, boginje, čarobnice i sve što im padne na pamet!

Conny-radionice-15 Conny-radionice-14 Conny-radionice-(18) Conny-radionice-(10) 16602858_1391895794228517_3755007473141209620_n 5ee