Terapeutsko-umjetnički ples za djevojčice

http://somadance.nebeska-harmonija.hr/ples-za-djevojcice/

Somadance za djevojčice od 5 do 13 godina je posebno osmišljen revijalni ples za djevojčice, koje žele nastupati na raznim kostimiranim dječjim priredbama i manifestacijama, te na plesnim festivalima.

Ovaj ples, osim što je zabavan za djevojčice, ima i terapeutski učinak na mladu dječju fiziologiju u razvoju. Razvija se motorika i osjećaj za ritam, jačaju se mišići torza i koštana struktura, što doprinosi boljem držanju; zatim, izvrsna je kardiovaskularna vježba, zbog čega se stječe bolja kondicija.

Djevojčice uče graciozno i elegantno hodati, te uče kako izgraditi samopouzdanje.

Somadance, za razliku od mnogih plesova, koristi prirodne položaje tijela, pa u tom smislu ima na tijelo sličan učinak poput Yoge i Tai chi-a.

Sva djeca vole glazbu i ples, i u njima dragovoljno sudjeluju. Plesna terapija je odličan način da djeca izraze svoju kreativnost i pozitivno usmjere višak energije.

Somadance za djecu se bazira na osnovama orijentalnih plesova, polinezijskih plesova, afričkih plesova, gipsy-flamenko-orijental plesova, indijskih bollywood plesova, slobodnog plesa i spontanog plesa.

Ovaj program se odvijao od 2007. – 2011. godine na području grada Vukovara i grada Osijeka.

Conny-radionice-(16)

Conny-radionice-(19)

a7 a 1 a6 a5