Prirodne terapije

Kombinacija: holističke psihologije sa prirodnim i vibracijsko medicinskim metodama poput homeopatije, Bachove cvjetne terapije i aromaterapije

Prirodne terapije se ne koriste psihijatrijskim dijagnozama i lijekovima. Psiho-emocionalno iscjeljivanje je holistički pristup, koji koristi znanja prirodne i vibracijsko-energetske medicine, pomoću kojih se iscjeljuju energetske blokade akumulirane na tjelesnom, mentalnom i emocionalnom nivou.

Emocionalno iscjeljivanje je cjeloviti pristup, koji koristi znanja prirodne i energetske medicine, iscjeljuje energetske blokade nakupljene na fizičkoj, mentalnoj i emocionalnoj razini. Uzrok tim blokiranim energijama najčešće su traume, emocionalna uzbuđenja, obiteljski problemi, gubitak, strah, tuga.

Homeopatski lijekovi pogađaju ravno u energetsku srž traume, Bachove cvjetne kapljice preplavljuju naše biće finim vibracijama, dok eterična ulja djeluju izravno na limbički sustav u kojem su pohranjena sva naša sjećanja.

Holistička terapija je bazirana na holističko psihološkom pristupu i prirodnoj medicini koji promatraju čovjekove tjelesne, mentalne, duhovne i emocionalne dijelove kao cjelinu. Kao oblik iscjeljivanja, holistička psihoterapija promatra psihološke i emocionalne probleme kao rezultat strahova, depresije, te drugih emocionalnih problema. Međutim, ova metoda terapije razlikuju se od tradicionalne (klasične) psihoterapije u načinu rješavanja problema. Ovaj oblike terapije posvećuje pažnju na odnos čovjeka sa njegovim svijetom i kako to izražava kroz emocije, razmišljanje i bivstvovanje.

Cilj emocionalnog iscjeljivanja je oslobađanje od emocionalnih blokada, dostizanje stanja emocionalne slobode, uspostavljanje/unapređivanje emocionalno zdravih veza, dostizanje stanja emocionalnog zadovoljstva i blaženstva.

Holistička psihoterapija koristi razgovor kao tradicionalni dio psihoterapije te netradicionalne terapije holističkog iscjeljivanja sa svrhom kreiranja integracije uma, tijela i duha. Ideja kombinira široki spektar različitih holističkih pristupa koje pomažu klijentu da dosegne najdublji novo iscjeljenja. Bavi se tjelesnom bolešću, emocionalnim problemima, obiteljskim problemima i životnim pitanjima, poslovnim problemima, seksualnim zlostavljanjem, traumom, ovisnostima (supstance, hrana i neželjeno ponašanje), stresom i strahovima. Ne zamjenjuje klasičnu medicinu, ali djeluje kao nadopuna i pomoć iscjeljenju. Holistička psihoterapija primarno gleda na pojedine dijelove tijela sa emocionalne, duhovne i energetske perspektive, te je osmišljena da pomogne u iscjeljenju uzroka bolesti.

Veliki homeopat, dr. George Vitulkas, dobitnik alternativne Nobelove nagrade za zdravlje 1996.god., kaže: “Holistički emocionalni terapeut pomaže klijentu da spozna različite aspekte svog života koji teže da pojačaju prirodne procese, kao i one koji teže da im se suprotstave. Dakle on uči klijenta da primarno prihvati vlastitu odgovornost za oporavak i obnovu svoga zdravlja.”

Tko sve treba emocionalno iscjeljivanje?

 • Svi koji se žele osloboditi emocionalnih blokada;
 • Svi koji žele doseći emocionalnu slobodu;
 • Svi koji žele doseći stanje emocionalnog zadovoljstva i blaženstva;
 • Svi koji žele doseći emocionalnu stabilnost;
 • Svi koji žele iscijeliti svoje emocionalne rane;
 • Svi koji žele uspostaviti emocionalno zdrave socijalne odnose;
 • Svi koji žele uspostaviti emocionalno zdrave obiteljske odnose;
 • Svi koji žele uspostaviti emocionalno zdrave ljubavne odnose;
 • Svi koji žele naučiti kako primati i davati ljubav;
 • Svi koji žele naučiti kako da se osjećaju voljeno, željeno i prihvaćeno.

Kako izgleda tretman emocionalnog iscjeljivanja?

Tretman traje 60 minuta. 15-ak minuta osoba popunjava upitnik (samo prvi put), 45 minuta traje razgovor. U razgovoru terapeutkinja sluša klijenticu/a i pomaže joj/mu da izrazi svoje emocije i osvijesti svoje emocionalne probleme. Na kraju terapeutkinja analizira razgovor i upitnik, te određuje terapiju i pripravlja odgovarajuću remediju.

Prijave se vrše putem e-maila conny.peto.denes@gmail.com, gdje obavezno navedite:

 • Ime i prezime,
 • Datum, vrijeme i mjesto rođenja,
 • Mjesto stanovanja,
 • Kontakt mobitel (ili telefon) ili e-mail adresu,
 • Kratki opis problema.

Popularnost prirodnih metoda na Zapadu

Diljem svijeta, posebice u Austriji i Njemačkoj mnogi liječnici, psihoterapeuti, psihijatri, stomatolozi i veterinari u svoju radnu praksu uvrstili su i homeopatiju i Bachovu cvjetni terapiju.

Prema izvješću svjetske zdravstvene organizacije homeopatija kao metoda liječenja na drugom je mjestu u svijetu. Na prvom je kinesko liječništvo, na trećem prirodne metode liječenja poput ayurvede i liječenja biljem (a tu spada i aromaterapija), dok je klasična medicina na četvrtom mjestu.

U mnogim zapadnim razvijenim zemljama (Njemačka, Francuska, Švicarska, Austrija, Velika Britanija, USA, Kanada, Australija…) homeopatija je zakonski priznata i općenito prihvaćena kao sigurna alternativa konvencionalnom liječenju. Prakticiraju je kvalificirani liječnici i terapeuti homeopati. U spomenutim se zemljama neki homeopatski lijekovi mogu dobiti u okviru zdravstvenog osiguranja.

Danas, primjerice, radi pet homeopatski bolnica zdravstvenog osiguranja u Engleskoj i to u Londonu, Glasgowu, Liverpoolu, Bristolu i Tunbridge Wellsu, te postoje mnogobrojne privatne ambulante i klinike diljem svijeta.

Više o ovim terapijima možete pogledati ovdje:
http://www.nebeska-harmonija.hr/bachovacvjetna
http://www.nebeska-harmonija.hr/bachflower
http://www.nebeska-harmonija.hr/aromaterapija