Prirodne metode

 

Emocionalno iscjeljivanje

 

 

 

Homeopatija & Bachova cvjetna terapija & Aromaterapija

 

Jeste li znali da su na Zapadu, ove metode iscjeljivanja, zakonski priznate, i nalaze se u okviru zdravstvenog osiguranja, te da ih mnogi liječnici, psihoterapeuti i psihijatri (i stomatolozi i veterinari) koriste u svojoj praksi?

Tko sve treba emocionalno iscjeljivanje?

 

 • Svi koji se žele osloboditi emocionalnih blokada;

 • Svi koji žele doseći emocionalnu slobodu;

 • Svi koji žele doseći stanje emocionalnog zadovoljstva i blaženstva;

 • Svi koji žele doseći emocionalnu stabilnost;

 • Svi koji žele iscijeliti svoje emocionalne rane;

 • Svi koji žele uspostaviti emocionalno zdrave socijalne odnose;

 • Svi koji žele uspostaviti emocionalno zdrave obiteljske odnose;

 • Svi koji žele uspostaviti emocionalno zdrave ljubavne odnose;

 • Svi koji žele naučiti kako primati i davati ljubav;

 • Svi koji žele naučiti kako da se osjećaju voljeno, željeno i prihvaćeno.

Kako izgleda tretman emocionalnog iscjeljivanja?

 

Tretman traje 60 minuta. 15-ak minuta osoba popunjava upitnik (samo prvi put), 45 minuta traje razgovor. U razgovoru terapeutkinja sluša klijenticu/a i pomaže joj/mu da izrazi svoje emocije i osvijesti svoje emocionalne probleme. Na kraju terapeutkinja analizira razgovor i upitnik, te određuje terapiju i pripravlja odgovarajuću remediju.

Prijave se vrše putem e-maila, gdje obavezno navedite:

 • Ime i prezime,

 • Mjesto stanovanja,

 • Kontakt mobitel (ili telefon).

Kontakt je:

Conny Petö Đeneš

shukra@nebeska-harmonija.hr

Od čega se sastoji emocionalno iscjeljivanje?

 

Emocionalno iscjeljivanje se sastoji od razgovora, savjetovanja, te korištenja Homeopatije, Bachove cvjetne terapije i Aromaterapije u svrhu iscjeljivanja emocionalnih blokada.

Cilj emocionalnog iscjeljivanja je oslobađanje od emocionalnih blokada, dostizanje stanja emocionalne slobode, uspostavljanje/unapređivanje emocionalno zdravih veza, dostizanje stanja emocionalnog zadovoljstva i blaženstva.

Emocionalno iscjeljivanje je cjeloviti pristup, koji koristi znanja prirodne i energetske medicine, iscjeljuje energetske blokade nakupljene na fizičkoj, mentalnoj i emocionalnoj razini. Uzrok tim blokiranim energijama najčešće su traume, emocionalna uzbuđenja, obiteljski problemi, gubitak, strah, tuga.

Homeopatski lijekovi pogađaju ravno u energetsku srž traume, Bachove cvjetne kapljice preplavljuju naše biće finim vibracijama, dok eterična ulja djeluju izravno na limbički sustav u kojem su pohranjena sva naša sjećanja.

Veliki homeopat, dr. George Vitulkas, dobitnik alternativne Nobelove nagrade za zdravlje 1996.god., kaže: ”Holistički emocionalni terapeut pomaže klijentu da spozna različite aspekte svog života koji teže da pojačaju prirodne procese, kao i one koji teže da im se suprotstave. Dakle on uči klijenta da primarno prihvati vlastitu odgovornost za oporavak i obnovu svoga zdravlja.”

Popularnost prirodnih metoda na Zapadu

 

Diljem svijeta, posebice u Austriji i Njemačkoj mnogi liječnici, psihoterapeuti, psihijatri, stomatolozi i veterinari u svoju radnu praksu uvrstili su i homeopatiju i Bachovu cvjetni terapiju.

Prema izvješću svjetske zdravstvene organizacije homeopatija kao metoda liječenja na drugom je mjestu u svijetu. Na prvom je kinesko liječništvo, na trećem prirodne metode liječenja poput ayurvede i liječenja biljem (a tu spada i aromaterapija), dok je klasična medicina na četvrtom mjestu.

U mnogim zapadnim razvijenim zemljama (Njemačka, Francuska, Švicarska, Austrija, Velika Britanija, USA, Kanada, Australija…) homeopatija je zakonski priznata i općenito prihvaćena kao sigurna alternativa konvencionalnom liječenju. Prakticiraju je kvalificirani liječnici i terapeuti homeopati. U spomenutim se zemljama neki homeopatski lijekovi mogu dobiti u okviru zdravstvenog osiguranja.

Danas, primjerice, radi pet homeopatski bolnica zdravstvenog osiguranja u Engleskoj i to u Londonu, Glasgowu, Liverpoolu, Bristolu i Tunbridge Wellsu, te postoje mnogobrojne privatne ambulante i klinike diljem svijeta.

Bachova Cvjetna terapija

 

Bachove cvjetne kapljice sustav su biljnih medicinskih lijekova koje je otkrio dr. Edward Bach (1886-1936.). Još kao dječak Edward Bach je odlučio postati liječnikom, jer je svako oboljelo stvorenje u njemu izazivalo suosjećanje i želju da pomogne.

Pohađajući medicinski fakultet shvatio je da ga toliko ne privlači tretiranje fizičkih simptoma bolesti koliko sami pacijenti, tj. njihove osobnosti i emocionalna stanja.

Tijekom mnogo godina svoje uspješne medicinske prakse stekao je zavidnu reputaciju kao bakteriolog. No progonila ga je misao da mora postojati jednostavan neškodljiv tretman koji bi u oboljelom čovjeku uspostavio mir duha i pružio nadu u izlječenje.

Vjerovao je da bi takve lijekove mogao pronaći među biljem naše Majke Prirode, i tako se dao u istraživanje cvijeća. Tada napušta sav profesionalni i unosan posao i odlazi živjeti na selo da bi istraživao cvijeće i bilje.

Prigodom svojih opsežnih istraživanja na području imunologije, holističke medicine i homeopatije otkrio je da postoje određene biljke čiji cvjetovi imaju posebna obilježja – imaju energijsku snagu koja može pozitivno utjecati na negativno raspoloženje i psihičko opterećenje čovjeka.

U narednih 7 godina izdvojio je 38 divljih cvjetova, koji prema njemu, djeluju na sva negativna stanja duha od kojih pati čovječanstvo.

Ako se želite više informirati o Bachovoj cvjetnoj terapiji kliknite ovdje.

Homeopatija

Homeopatija postoji nešto više od 200 godina. Temelji se na osnovnom načelu: ”slično se liječi sličnim”. Ovo načelo liječenja poznavali su i Hipokrat i Paracelzus – naši očevi medicine, ali ga je u praktičan način liječenja razvio tek njemački liječnik Samuel Hahnemann, koji je bio razočaran medicinom svojega doba.

Dr. Hahnemann je također otkrio jedinstven, a jednostavan način pripremanja homeopatskih lijekova od neprerađenih prirodnih supstancija. Taj postupak, nazvan potenciranje, povećava njihova ljekovita svojstva, a uklanja sve nuspojave. U homeopatiji nema nuspojava – ona je potpuno bezopasna.

Kažemo da je homeopatija i umjetnost i znanost, jer uzimanje slučaja zahtjeva umijeće i vještinu, dok je iscjeljivanje znanstveno.

Homeopatiju možemo podijeliti na kliničku i klasičnu:

 1. klinička – bavi se pojedinačnim organima, sustavima organa i pojedinačnim simptomima. Ona je pogodna za akutna stanja poput: temperature, glavobolje, kolika, zubobolje, dijareje, zatvora, mučnine, povraćanja, prehlade, PMS, menstrualne poteškoće i slično. Na nju se može gledati kao na prvu pomoć.

 1. klasična – uzima u obzir totalitet simptoma – osim tjelesnih simptoma i emocionalna i mentalna stanja, te iscjeljuje sam uzrok oboljenja, što je izvrsno za oporavak od dugotrajnih i kroničnih bolesti. Pokazala je izvrsne rezultate u rješavanju ozbiljnijih emocionalnih stanja poput: strahova, bijesa, ljubomore, šokova nakon nesreća, silovanja, tjelesnog zlostavljanja, duboke tuge nakon iznenadnog gubitka voljenih osoba i mnogo drugih stanja.

Ako se želite više informirati o Homeopatiji kliknite ovdje.
 

Aromaterapija

 

Aromaterapija ili umijeće nježnog iscjeljivanja je grana komplementarne medicine koja se koristi za očuvanje zdravlja (preventivno) i održavanje psihofizičke ravnoteže čovjeka.

Aromaterapija je drevni način liječenja zasnovan na upotrebi esencijalnih i biljnih ulja.

Njome su se koristili iscjelitelji Kine, Tibeta, Indije i srednjeg Istoka, a na njoj je gotovo u potpunosti bila zasnovana medicina staroga Egipta prije oko 5000 god. Kao sastavni dio Ayurvede – drevne indijske medicine – koristi se tisućama godina.

Aromaterapiju poznavali su i Grci i Rimljani, a u srednjem vijeku pomagala je u sprečavanju zaraze, posebice kada je vladala kuga.

Najčešći oblik aromaterapije jest terapija dodirom. Ta metoda kombinira fizičke i emocionalne učinke nježne masaže s ljekovitim i psihoterapijskim značajkama esencija biljaka. Ne samo da smanjuje stres i poboljšava raspoloženje, aromaterapija čak uspješno liječi sve manje poremećaje. Primjerice, masaža eteričnim uljima posebno je djelotvorna u liječenju problema s kojima se susreću žene, kao što su PMS, poremećaji u menopauzi, bolovi u mišićima i sl. Također, uporaba mirisnih lampica može olakšati blaže oblike tjeskobe i depresije, nesanicu, emocionalno uzrokovane seksualne tegobe, glavobolje i dr.

Psihoaromaterapija nastoji udružiti fiziološke učinke eteričnog ulja, na središnji živčani sustav, sa subjektivnom reakcijom na mirise svake osobe.

Svima je poznato da se ljudi prepoznaju i privlače preko mirisa, kao što je i poznato da određeni mirisi u nama bude ugodu ili neugodnu, te bude sjećanja… Istina je da mirise koje jednom osjetimo gotovo nikad ne zaboravljamo upravo zbog njihove sposobnosti da uzburkaju naše emocije. Npr. miris pite od jabuka, može nas svaki put vratiti u djetinjstvo.

 

Zašto je tome tako?

Mirisne molekule (eteričnih ulja) prodiru duboko u limbički sustav, u kojem su pohranjene sve naše emocije, sjećanja i sve što spada u domenu podsvjesnog. Limbički sustav, unutar mozga, aktivira hipofizu (najznačajnija endokrina žlijezda, koju zovu sjedištem hormona) i hipotalamus (dio mozga koji nadzire rad vegetativnog živčanog sustava i preko hipofize rad endokrinog sustava), nakon čega slijedi niz emocija povezanih sa duboko pohranjenim sjećanjem…

Upravo zbog te duboke povezanosti između mirisnih živaca i emocija, može se istaknuti velika vrijednost i važnost s kojom mirisi utječu na naše emocije. I baš zbog toga, može se reći kako mirisne molekule mogu brzo i učinkovito doprijeti do naše podsvijesti i smiriti ili stimulirati određene emocionalne i mentalne reakcije.

Na taj način aromaterapija može biti od velike pomoći kod transformacije, smirivanja i stimuliranja emocionalnih, mentalnih i seksualnih reakcija, zbog svojeg učinkovitog sedativnog, stimulirajućeg i afrodizijačkog djelovanja. Ovo se posebno pokazalo učinkovito kod smirivanja emocija ljutnje, bijesa, straha, depresije, tuge, napetosti, razdražljivosti, impotencije i frigidnosti.

Ako se želite više informirati o Aromaterapiji kliknite ovdje.
 

S mnogo Svjetla, Conny Petö Đeneš