Metode za iscjeljivanje, rast i razvoj

Tehnika i metoda pomoći i samopomoći ima mnogo. Uvijek je najbolje odabrati metode i tehnike koje Vas intuitivno privlače, koje ste prethodno istražili i rezoniraju s vašim razumom.

Uloga terapeuta je da pomogne klijentu bolje razumjeti svoju situaciju i unutrašnju prirodu, otkriti svoje osobne snage i sposobnosti u nošenju s problemima i krizama, osvijestiti obrasce svojeg ponašanja i razmišljanja (vjerovanja, stavovi), naučiti preuzeti odgovornost za vlastite odluke i ponašanja, uvidjeti mogućnosti izbora pri donošenju odluka i sl.

Psihoterapija je liječenje riječima i predstavlja vrstu tretmana čiji je cilj pomoći osobama koje prolaze kroz teške životne krize ili situacije, koje imaju emocionalne probleme, puno briga (egzistencijalni problemi, gubitak posla, problemi na poslu, obiteljski i partnerski odnosi, razvod braka i sl.). Tu su, zatim, problemi odrastanja, bolna odvajanja, gubici, smrt voljenih osoba, traumatska iskustva, nemogućnost koncentracije pri učenju, tjeskoba i strahovi, nedostatak samopouzdanja, osjećaj inferiornosti itd. Međutim, psihoterapija može služiti i za samorazvoj, učenje novih vještina, širenje vidika, kvalitetno strukturiranje vremena, bolje organiziranje i sl. Mlađe generacije su spremnije raditi na sebi i shvaćaju dobrobiti terapije, na koju gledaju kao na ulaganje u sebe. Općenito, ljudi koji su informirani o tome što je to psihoterapija, ne srame se govoriti o tome. Svi psihoterapeuti također imaju svoje psihoterapeute ili supervizore. Mi u našem radu koristimo Transpersonalnu (psiho)terapiju

Seksualna terapija je oblik psihoterapije usmjeren na prihvaćanje vlastite seksualnosti, na probleme s opuštanjem u seksu, kao pomoć u ostvarivanju međusobnog povjerenja i emocionalne povezanosti potrebnih za ostvarivanje seksualno zdrave veze, kao pomoć u ostvarivanju i/ili unapređivanju seksualne komunikacije, kao pomoć u prilagodbi situacije izazvanoj seksualnim problemom ili ograničenjem, kao pomoć kod seksualno zlostavljanih ili u izražavanju seksualnosti, kao edukacija o poboljšanju kvalitete seksualnog užitka, utemeljenog na znanjima Zapada i Istoka, kao način upotrebe seksualne energije za duhovni razvoj (tantra) i sl.

Iscjeljivanje podrazumijeva korištenje neke od metoda prirodne, energetske i/ili duhovne medicine s ciljem postizanja psihofizičke ravnoteže, otpuštanja trauma, povratak izgubljenih fragmenata naše duše i sl.
Iscjeljivati se možemo sami ili uz pomoć iscjelitelja.
Iscijeliti se znači iz stanja bolesti ili neravnoteže preći u stanje zdravlja i ravnoteže djelujući na uzrok problema, a ne simptome.